ΑΡΧΙΚΗ

Previous Next

Η βιβλιοπαρουσίαση του Πέτρου Κωσταρά

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 η παρουσίαση του βιβλίου του χωριανού μας Πέτρου Κωσταρά του Βασίλη, με τίτλο «Πέτρος και Κάσσυ» από τις εκδόσεις Οσελότο, στο καφέ «Alana» στα Γιάννενα.

Για το βιβλίο μίλησαν η Δώρα Τάτση, παιδοψυχολόγος & αφηγήτρια, και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα αφηγήθηκε η Βίκυ Βάββα, παιδαγωγός θεάτρου, δραματοθεραπεύτρια.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου: Ο Πέτρος είναι ένας μοναχικός τριαντάρης, που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον στη ζωή του πέρα από τη δουλειά και την καθημερινή ρουτίνα του. Ξαφνικά, ένα τετράποδο πλάσμα έρχεται για να αλλάξει τη λειψή, βαρετή και μονόχνωτη ζωή του. Μια τρυφερή σχέση, ένας έρωτας με την πρώτη ματιά και μια καρμική συνύπαρξη. Δείτε το σχετικό βίντεο για το έργο.

Παραβρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων, χωριανοί και φίλοι. Η νουβέλα «Πέτρος και Κάσσυ» είναι το πρώτο του έργο που εκδίδεται. Όπως επεσήμανε και η χωριανή μας δημοσιογράφος Αγνή Βραβορίτου «Το Δολό διατηρεί την πρωτιά στα γράμματα! Αυτό αποδεικνύεται από χωριανούς που γράφουν ποίηση και λογοτεχνία…. Προστέθηκε και ένα νέο ταλέντο στην συγγραφή βιβλίου. Ο Πέτρος Κωσταράς με την πρώτη του νουβέλα “ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΣΣΥ”».

Ο Πέτρος Κωσταράς γεννήθηκε στη Γερμανία το 1982. Είναι απόφοιτος του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Κρήτης, συνεχίζοντας έπειτα τις σπουδές στη Γερμανική Φιλολογία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, παρακολουθώντας παράλληλα και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ίδιας σχολής στον κλάδο της Λογοτεχνίας. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ξεκίνησε από τα πολύ νεανικά του χρόνια, από το Δημοτικό, όταν έγραφε διάφορες ιστορίες, κάθε φορά που βαριόταν μέσα στην τάξη. Κάποια μέρα, στην Τετάρτη Δημοτικού, όταν η δασκάλα του, τον έπιασε να γράφει πάνω στο θρανίο, τον πλησίασε, και αφού διάβασε την ιστορία που είχε γράψει, είπε: Εσύ θα γίνεις συγγραφέας! Και μάλλον τα κατάφερε…

Ο συγγραφέας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Λόγια Σταράτα" με τη Σοφία Τσέπα και τον Μίλτο Γήτα, που προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι « Ήπειρος TV1», την Τρίτη 15 Μαίου 2018 και συζήτησαν για το πρώτο του βιβλίο "Πέτρος και Κάσσυ". Δείτε την εκπομπή εδώ.

Δείτε εδώ την συνέντευξη που έδωσε στην Άννα Νικολαΐδη στην εκπομπή «ανάδειξέ το» στο κανάλι Extra chanell για το πρώτο του βιβλίο.

 

Πολλά συγχαρητήρια στον Πέτρο και του ευχόμαστε μια επιτυχημένη πορεία στο πρώτο του βιβλίο.