ΑΡΧΙΚΗ

Previous Next

Η κοπή πίτας και οι αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου Ιωαννίνων, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 πραγματοποίησε εκδήλωση που συμπεριελάμβανε: αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

 Η εκδήλωση έγινε στην καφετέρια “My House” στα Γιάννενα, όπου οι χωριανοί μας συγκεντρωθήκανε σ’ ένα πολύ ζεστό και οικογενειακό κλίμα. Η προσέλευση ήταν πέραν του αναμενομένου, τόσο από τα Γιάννενα όσο και από το Δολό (ο Πρόεδρος Βαγγέλης Δάκας, ο Λευτέρης και η Άννα Ζωΐδη). Παρευρέθηκε και ο πολυγραφότατος Κώστας Κωστούλας, ο οποίος και πρόσφερε το πολύτιμο άλμπουμ του πρωτοπόρου φωτογράφου του Πωγωνίου Γεωργίου Πανταζίδη, που διατέθηκε για τον τυχερό του φλουριού. 

Να σημειωθεί ότι η η εκλογή για νέο ΔΣ φέτος είχε μια ιδιαιτερότητα, αφού αποχώρησαν από το ΔΣ ιστορικά στελέχη που υπηρέτησαν τον Σύλλογο για πολλά χρόνια. Ο Γιάννης Μποντίνης και ο Κώστας Μέξης που συμπλήρωσαν 35ετή θητεία αφού ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και οι νεότεροι Γιώργος Μποντίνης, Λευτέρης Φωτόπουλος και Χάρης Παπακώστας. Όλοι εργάστηκαν με υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια και εντιμότητα ενισχύοντας με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια, τους στόχους και τους σκοπούς του συλλόγου μας και μέσω αυτού για το αγαπημένο μας Δολό.

Στη διαδικασία πήραν μέρος 58 μέλη του Συλλόγου και μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, η γενική συνέλευση ανέδειξε παμψηφεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τους:

  1. Αγνή Βραβορίτη του Ηρακλή
  2. Βασίλειος Δάκας του Ευαγγέλου
  3. Χαρούλα Ζωΐδη του Ελευθερίου
  4. Δέσποινα Πορίκη του Δημητρίου
  5. Ιωάννης Φωτόπουλος του Ελευθερίου
  6. Βασίλειος Χρήστου του Κων/νου
  7. Άρης Υφαντής του Νικολάου

Αναπληρωματικά μέλη:

  • Γιάννης Καραμανιώλας του Αποστόλου
  • Αγνή Φωτοπούλου-Δερμιτζάκη του Ιωάννη
  • Μαίρη Φωτοπούλου του Ελευθερίου

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιάννης Μποντίνης, φανερά συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ευχήθηκε χαρούμενη κι ευτυχισμένη χρονιά και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της περσινής χρονιάς του Συλλόγου και την ανανέωση του ΔΣ, λέγοντας:

 «Αγαπητοί χωριανοί, φίλες και φίλοι

 Εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου μας, σας καλωσορίζω και είναι ιδιαίτερη η χαρά και η ικανοποίησή μου που για ακόμη μια χρονιά μας τιμάτε με την παρουσία σας. Καλωσορίζω και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εκπρόσωπους των μονίμων κατοίκων του χωριού ‘Αννα και Λευτέρη και τον δραστήριο και πετυχημένο Πρόεδρό μας Βαγγέλη Ντάκα, ακούραστο εργάτη,  προστάτη και φύλακα του χωριού μας Απέδειξε με την παρουσία του και τα έργα του πόσο πολύτιμος  είναι για το χωριό.  Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου αποτελεί πάντα μια αφορμή για να ανταμώνουμε και να ανταλλάσουμε ευχές και σκέψεις. Η νέα χρονιά έχει ήδη πάρει το δρόμο της, ωστόσο οι ευχές είναι πάντα ευπρόσδεκτες και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχηθώ, σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας, ένα ευτυχές και δημιουργικό έτος με υγεία  και όσο το δυνατόν λιγότερο προβληματικό. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, εμείς εδώ σήμερα τα αφήσαμε όλα στην άκρη γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για το χωριό μας. Σήμερα το πρόγραμμά μας εκτός της  κοπής της πίτας περιλαμβάνει και  εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω συμπλήρωσης διετίας. Τώρα επί της ουσίας των πεπραγμένων, θεωρούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά με έντονη παρουσία του Συλλόγου μας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και όχι μόνο. Αναλυτικότερα σας υπενθυμίζω τις δραστηριότητές μας. 

1ο:Το «Αντάμωμα» του Αυγούστου με το Παραδοσιακό τραπέζι και γλέντι. Είναι πλέον θεσμός που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων μας και πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο στις 17 του Αυγούστου. (Τώρα πλέον αποκτήσαμε   τη δική μας ορχήστρα, με τον Βασίλη και τον Βαγγέλη μας, και περνάμε καλύτερα).

2ο:Τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της νεολαίας μας που κάθε χρόνο  πρωτοτυπούν  και  εντυπωσιάζουν. 

3ο:Την επί 35 χρόνια συνεχή έκδοση της εφημερίδας μας «ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ», καθώς επίσης και τη συνεχή ενημέρωση της ιστοσελίδας μας στο ίντερνετ. που όλοι οι Δολιώτες έχουν την δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης  για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στο χωριό και γενικότερα στην περιοχή μας

Ειδικά για την έκδοση της εφημερίδας χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ανταπόκριση που δείξατε στην έκκλησή μας για συμμετοχή στην αρθρογραφία της.  Αυτό μας δίνει κουράγιο και ελπίδα πως θα εμπλουτιστεί  και θα συνεχιστεί , για πολλά ακόμη χρόνια. 

4ο Την επανέκδοση – ανατύπωση του cd, ¨Πολυφωνικά τραγούδια του Δολού¨. Toγνωστό μας cd, είχε ηχογραφηθεί το 2007 με απλό τρόπο με αποτέλεσμα έπειτα από κάποια χρόνια να χαλάσει. Για να διαφυλαχθεί λοιπόν αυτό το πολύτιμο αγαθό, προχωρήσαμε στην ανατύπωση νέου σε ειδικά μηχανήματα και παράλληλα το συνοδεύσαμε με σχετικό ένθετο. Έγινε μια επαγγελματική δουλειά με την εποπτεία  του Λάκη Χρήστου.  

 Τώρα ως προς τα οικονομικά στοιχεία μέχρι σήμερα έχουμε: ΕΣΟΔΑ   5445,83€, ΕΞΟΔΑ 2906,90€, ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΗΣΗ 2.538,93€.

Αυτά τα λίγα σε γενικές γραμμές. Τα φέραμε όμως όλα αυτά  εις πέρας χάρις στη συμβολή και  συμμετοχή όλων σας. Γι’ αυτό με την σημερινή  ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε θερμά που μας στηρίζετε. Ο Σύλλογος πιστεύω να συνεχίσει το έργο  για το καλό του Δολού μας. Μετά την κοπή της πίτας θα ακολουθήσει η εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η  σημερινή εκλογή μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε κι εμείς τον ανασχηματισμό μας. Πιστεύω πως ήρθε ο καιρός να γίνει ενίσχυση-ανανέωση  στα διοικητικά του Συλλόγου μας, με νέο αίμα, και αυτό πρέπει να το πετύχουμε σήμερα με αυτή την εκλογή. Υπάρχει ενδιαφέρον από μερικούς νέους μας που θα πλαισιώσουν παλαιότερους,  αλλά και όποιος από σας επιθυμεί να πάρει μέρος να το δηλώσει. Προσωπικά επειδή έχω συμπληρώσει ήδη 35/ετία, (είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου), παραχωρώ τη θέση μου. Ήρθε ο καιρός να αποσυρθώ, ελπίζοντας σε νέα συμπληρωματική σύνταξη. Ενόψει λοιπόν της αποχώρησής μου, καθώς και του Κώστα Μέξη, θέλουμε  να σας ευχαριστήσουμε για την εξαιρετικά γόνιμη, δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία μας όλα τα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα δράσης του Συλλόγου, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, εμπιστοσύνης και πίστης στο όραμα και στην αποστολή του. Προσωπικά θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω επίσης όλα τα μέλη του Δ. Σ. που κατά καιρούς συνεργαστήκαμε άψογα, που παλέψαμε μαζί, για το καλό του τόπου μας. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να δουλέψω κοντά τους, να μάθω δίπλα τους, και να αποχωρήσω γεμάτος με εμπειρίες και γνώσεις. Επειδή συνήθως συχνά  βρισκόμουν  στην πρώτη γραμμή, ενδέχεται κάποιους να δυσαρέστησα και κάποιοι επίσης να με στεναχώρησαν. Ζητώ από όλους συγγνώμη. Ότι έκανα το έκανα με γνώμονα το συμφέρον και την αγάπη για το χωριό και μόνο. Τους άλλους  τους συγχωρώ. Εύχομαι όλα όσο με τόσο κόπο δημιουργήσαμε, προς όφελος του χωριού μας, να βρουν συνέχεια από τα στελέχη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα προκύψει, και στα οποία εύχομαι επίσης καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Εμείς οι παλιότεροι να γνωρίζουν πως  θα είμαστε δίπλα τους όταν μας χρειαστούν.  Κάνω έκκληση σε όλους σας, να είστε πιο κοντά στον Σύλλογο και να τον στηρίζετε με την παρουσία σας, γιατί το έχει πραγματικά ανάγκη.    

 Σας ευχαριστώ πολύ

Η βασιλόπιτα, όπως κάθε χρόνο, είναι προσφορά του καταστήματος – Ζαχαροπλαστεία Μαρίας Μπακόλα. Η Μαρία διαθέτει  ένα εργαστήριο και  ζαχαροπλαστείο στα Σεισμόπληκτα, οδός Ασημακοπούλου και δεύτερο στην οδό 28ης Οκτωβρίου, και Ασωπίου γωνία, (δίλπλα στο Άλσος). Την ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ο τυχερός του φλουριού θα πάρει 2 δώρα. Ένα βιβλίο-άλμπουμ με σπάνιες φωτογραφίες του πρωτοπόρου φωτογράφου του Πωγωνίου, Γεωργίου Πανταζίδη, προσφορά του χωριανού μας Κώστα Κωστούλα. Τον οποίο επίσης ευχαριστούμε πολύ για το δώρο και για όσα κάνει για το Πωγώνι γενικότερα. Το άλλο δώρο είναι προσφορά από το κατάστημα «ΚΡΥΠΤΗ», Ανεξαρτησίας 69, που έχει μοναδικά χειροποίητα δώρα από Έλληνες δημιουργούς, σε πολύ προσιτές τιμές. Είναι του Λευτέρη Γιώτη, ενός καλού φίλου του χωριού μας. Τον ευχαριστούμε πολύ».

 Την πίτα έκοψε ο απερχόμενος Πρόεδρος Γιάννης Μποντίνης, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί.

Συγχαρητήρια σε όλα τα εκλεγέντα μέλη του ΔΣ και ευχόμαστε καλή επιτυχία, υγεία, δύναμη και αγωνιστικότητα για την εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου.

Φωτογραφίες: Γιάννη Καραμανιώλα