ΑΡΧΙΚΗ

Οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2021 στο Δολό

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο Αύγουστος του 2021 συγκέντρωσε και πάλι τους απανταχού Δολιώτες, στο αγαπημένο μας χωριό, βέβαια με αισθητά μικρότερη συμμετοχή, λόγω της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού.

Η "ομάδα ΟΒΙΡΑ" όμως επανήλθε με νέες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όπως μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια!

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

1.Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του χωριανού μας Λευτέρη Φωτόπουλου του Χρήστου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο έχει ήδη ανακαινιστεί και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των πολιτιστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε η έκθεση ζωγραφικής με έργα του Λευτέρη Φωτόπουλου. Η προσφορά του Λευτέρη είναι πολλαπλή. Είναι η πρώτη του ατομική έκθεση και αποτελεί τιμή για το χωριό μας για την επιλογή του αυτή. Σημαντική εξάλλου είναι και η απόφασή του να δοθούν όλα τα έσοδα από την διάθεση των έργων στο Δολό και συγκεκριμένα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δολού Ιωαννίνων. Τα κατά γενική ομολογία αξιόλογα έργα, όσων επισκέφτηκαν την έκθεση, είναι εμπνευσμένα εκτός από το χωριό μας, τη φύση, αστικά τοπία, παλαιά αντικείμενα (πόρτες, σπίτια), σοκάκια κ.α.

 

Δείτε το βίντεο με τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου προσφωνήσεις απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων Βασίλης Χρήστου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Δολού των Αθηνών Φοίβος Κουβαράς, ο Γραμματέας της Αδελφότητας Δολού των Αθηνών ηθοποιός Βασίλης Παπαλαζάρου, οι οποίοι εξήραν το έργο και την προσφορά του Λευτέρη, ο οποίος απάντησε, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές και τους χωριανούς.

Δείτε τα έργα που εκτέθηκαν:

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λευτέρη και του ευχόμαστε καλή συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του έργου του.

Τα έργα των μικρών του Δολού:

Παράλληλα εκτέθηκαν στον χώρο της έκθεσης του Λευτέρη και μερικά έργα ζωγραφικής των μικρών παιδιών του Δολού, πολλά υποσχόμενα...Δείτε τα:

 

2. Μικρές οθόνες στο Δολό 2021

Στον προαύλιο χώρο του σχολείου σειρά είχαν οι «Μικρές οθόνες στο Δολό 2021», με την προβολή video μικρής διάρκειας με άμεση ή έμμεση αναφορά στο Δολό. Ένας θεσμός που συνεχίζεται με επιτυχία, με τις δημιουργίες των χωριανών μας και την πρωτοβουλία της ομάδας «ΟΒΙΡΑ».

Δείτε την παρουσίαση που έκανε ο Άγγελος Κούρος, ο οποίος είναι από τους συντονιστές της πραγματοποίησης αυτών των εκδηλώσεων προβολής βίντεο, που πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά με επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή κάθε χρόνο.

Δείτε συνολικά τα βίντεο με την σειρά που προβλήθηκαν:

  1. "Νύχτα και μέρα στο Δολό" του Θανάση Μιχαηλίδη
  2. "Μήδεια" του NiCoLA de PΟR
  3. "Η ΟΡΟΘΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ" του Άγγελου Κούρου
  4. "ΩΔΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ" του Αλέξανδρου Παπανδρέου
  5. "Μια Φθινοπωρινή Βόλτα" του NiCoLA de PΟR
  6. "Γιάννη, Γιάννη" του Θανάση Μιχαηλίδη
  7. "Το πιο Ωραίο παιχνίδι της ζωής μας" του Άγγελου Κούρου

 Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021.

 Ποιητική βραδιά

Μια πρωτότυπη παρουσίαση του ποιητικού έργου του χωριανού μας Άγγελου Κούρου με τίτλο "Σου ορκίζομαι στο βουνό, ιερότερο όρκο δεν έχω ", μας ξάφνιασε ευχάριστα, όσοι τυχεροί βρεθήκαμε στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Με την μελοποίηση ορισμένων στοίχων από τα ποιήματα, που τραγούδησαν και κάλυψαν με τη μουσική τους οι νέοι, καθώς επίσης και οι απαγγελίες των ποιημάτων από όλες τις ηλικίες, τόσο από τους μεγάλους, όσο και από τους μικρούς μας, παρουσιάστηκε όλο το ποιητικό έργο του Άγγελου και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.

Πολλά συγχαρητήρια τόσο στον δημιουργό Άγγελο, όσο και στους συντελεστές της εκδήλωσης.