ΑΡΧΙΚΗ

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δολό

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Φέτος ματαιώθηκε το καθιερωμένο «ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ».λόγω της απαγόρευσης διεξαγωγής πανηγυριών, σε εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19.

Οι Δολιώτες όμως δεν μπορούσαν να αφήσουν να περάσει το καλοκαίρι χωρίς καμία εκδήλωση, πραγματοποιώντας δύο εκδηλώσεις:

1.  Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 παρουσιάστηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση η «Μουσική βιβλιοθήκη..». Πρόκειται για μουσική εκδήλωση διανθισμένη με αποσπάσματα βιβλίων από την δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί από πέρυσι στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού σχολείου του χωριού. Παίχτηκαν μουσικά κομμάτια, κυρίως Μ. Χατζηδάκη, από τους: Δανάη Γκαΐφύλλια - Παγούνη στο πιάνο, Κώστα Γκαΐφύλλια κιθάρα, τον Γιώργο Παπαλάμπρο (γιος της Αλεξίας Κωσταρά - Πέγιου) κιθάρα και τραγούδι και τη Ράνια Βουλγαρίδη (κόρη της Βασιλικής Κωσταρά - Πέγιου) μελόντικα. Η Δανάη και ο Κώστας είναι παιδιά του γνωστού μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Θανάση Γκαΐφύλλια.

Βίντεο Άγγελου Κούρου

Ενδιάμεσα διαβάστηκαν αποσπάσματα βιβλίων από την δανειστική βιβλιοθήκη του χωριού, τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους. 

Διάβασαν οι: Θανάσης ΜΙχαηλίδης, Αριέττα Παπαιωάννου, Αγνή Βραβορίτη  Ηλιάννα Καψωκόλη, Χαρά Παγούνη, Άγγελος Κούρος, Ωρέλια Στίκα και οι μικροί Σταύρος Παγούνης, Λένια Μιχαηλίδη και Ηλίας Παγούνης. Τους τρεις μικρούς συνόδευσαν σε ένα πολύ όμορφο τραγούδι οι μικροί Σπύρος Κούρος και Παύλος Λεοντόπουλος κλείνοντας την όλη επιτυχημένη εκδήλωση.

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που ενθουσίασε όσους τυχερούς παρευρέθηκαν. Αξίζουν συγχαρητήρια εκτός των πρωταγωνιστών και στους διοργανωτές και στους συντονιστές Βασίλη Παπαλαζάρου και Ωρέλια Στίκα.

2.Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, προηγήθηκε η εκδήλωση «Μικρές οθόνες στο Δολό 2020» σε συνέχεια της περισυνής επιτυχημένης εκδήλωσης «Μικρές οθόνες στο Δολό 2019», όπου προβλήθηκαν:

- Το ντοκιμαντέρ "ΟΒΙΡΑ" του Άγγελου Κούρου, πρόκειται για μια αναδρομή στα έργα που από το 2007 η ομάδα ΟΒΙΡΑ δημιούργησε και παρουσίασε τα καλοκαίρια στο Δολό.

- Προβλήθηκαν επίσης 4 βίντεο – παραγωγές χωριανών, γαμπρών και φίλων του Δολού  Είναι τυχερό το Δολό που διαθέτει εκτός των Δολιωτών και αξιόλογες νύφες και γαμπρούς, που όλοι μαζί αναπτύσσουν πολύ αξιόλογη πολιτιστική παρουσία στα δρώμενα του χωριού.

Τα βίντεο που προβλήθηκαν:

1. "Ένα τηλεφώνημα από το Δολό" του Θανάση Μιχαηλίδη

2. ¨Δολό τόπος της ψυχής σου" του Αλέξανδρου Παπανδρέου

3. "Ο δολοφόνος χόρευε ρούμπα" του Μιχάλη Αράπογλου

4. "Πλανήτης Δολό" της Μυρτώς Χρήστου και Κώστα Βαγιάτα

Απολαύστε τα!

Καλή αντάμωση του χρόνου με όλες τις εκδηλώσεις!